Передплатний індекс видання – №61821. е-mail: zorya01@mail.ru, zorya01@ukr.net

Під час 15-ої “Гуцульської бриндзі” вурдою, сиром та різноманітною продукцією з нього торгували понад 60 ґаздів

Незважаючи на несприятливі погодні умови, під час цьогорічної, 15-ої «Гуцульської бринзі», можна було досхочу накуштуватися вурди і сиру та виробів з нього, адже понад 60 ґаздів представили у амфітеатрі «Буркут» до 5 тонн продукту, за яким з’їхалися до нашого міста чимало туристів. Збирала громада і пожертви для воїнів АТО, адже цьогорічний фестиваль анонсували, як благодійний. Наразі відомо лише про кошти, які вдалося виручити волонтерам з продажу картин та інших виробів декоративно-прикладного мистецтва. А це – 2 тисячі 395 грн.

За традицією фестиваль-ярмарок розпочався урочистою ходою представників територіальних громад району, яка стартувала біля парку відпочинку в центрі міста, і попрямувала до амфітеатру.DSC_0132

Відкрили масові гуляння, як годиться, з гуцульським колоритом. Після привітальних промов голови облдержадміністрації Геннадія Москаля, депутата обласної ради Ганни Глухової, керівників району Павла Басараби і Михайла Фірки та інших організаторів і почесних гостей свята, вітань та нагороджень вівчарів, а також вручення нагрудних знаків «Учасник АТО» воїнам району, котрі проходили службу на буремному сході України, запалала полонинська ватра. А народні ансамблі, гурти, колективи та виконавці взялися до співів і танців. Аматори художньої самодіяльності Рахівщини, а пізніше запрошені гості – заслужені артисти України Оксана Савчук, Іван Кавацюк та Олександр Садварі, Національнальний академічний Гуцульський ансамбль пісні і танцю “Гуцулія”, народна артистка України Лілія Сандулеса, чорношкірий колектив у вишиванках “Блек старс” та мукачівський гурт “Рокаш” висвистували, витанцьовували, виспівували та розважали аудиторію, як могли і вміли. А ті натомість віддячували щирими оплесками.DSC_0169

Якнайбарвистіше та найоригінальніше облаштували власні експозиції громади міста, селищ та сіл району. Яких тільки страв не наготували та виробів декоративно-прикладного мистецтва не представили вони, намагаючись якнайкраще презентувати свої місцини! Крім цього, пригощали журі та багаточисельних туристів смачними наїдками, міцними і не дуже напоями, варили під відкритим небом банош і боґрач…

Музики грали, люди співали, а як вдавалося, – ще й танцювали, пили, їли, брали участь у платних ігрових розвагах. Настрій та атмосфера були святкові. Незважаючи на те, що небо впродовж доби плакало, гомін гуцульських набутків не вгавав до темної ночі.DSC_0358